Levendige Wortel en Golden Kraut Toast

Tijdens een lockdown heb je waarschijnlijk op Instagram gezien dat iedereen zijn eigen brood bakt. Nou, niet zonder reden, want er is niets beter en bevredigender dan het eten van je zelfgemaakte versgebakken brood met kleurrijke, levendige groenten. We hebben onlangs een recept voor een starter gepost en het hele bakproces uitgelegd dat je hier kunt vinden . Maar als je terugkomt op toast, kun je heel creatief spelen met kleuren, smaken en texturen. Hieronder vind je een eenvoudig recept voor heerlijke toast met wortels geserveerd met onze kurkuma-smaak Golden Kraut, verse spruitjes en kruiden. 

 

INGREDIËNTEN:

  • Zuurdesembrood
  • Veganistische boter
  • Wortel
  • Gekiemde mungbonen (of andere spruiten)
  • Golden Kraut
  • Verse tijm
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Zeezout

 

STAPPEN:

  • Verwarm de pan voor en rooster uw brood zonder olie aan beide kanten te gebruiken.
  • Gebruik een dunschiller om wortelrepen te maken. Probeer het van elke kant te schillen. 
  • Snijd je brood in plakjes, verdeel vegan boter en bedek het met wortelrepen, Golden Kraut en mungbonen. Bestrooi je toast met zwarte sesamzaadjes, voeg een snufje zout en wat verse tijm toe en geniet ervan!

TIPS:

* In plaats van vegan boter kun je gewone boter, roomkaas of andere smeersels zoals hummus gebruiken 

* Voor mung taugé raad ik je echt aan om het zelf te doen door bonen gewoon een nachtje te weken en ze dan in de pot te doen die bedekt is met een doek (zodat ze kunnen ademen) en tweemaal daags te spoelen ('s morgens en' s avonds). Na 2-3 dagen zijn je spruiten klaar om te eten! 

* Als je je eigen brood wilt maken zoals we hebben gedaan, kijk dan eens naar onze sectie over fermenteren :)