Terugbetalingsbeleid

Alle voedingsproducten te koop op www.sauercrowd.nl zijn gekoelde etenswaren met een zeer beperkte houdbaarheid. Ze kunnen bederven als ze niet op de juiste manier worden bewaard - vooral als de koelketen wordt onderbroken - en kunnen daarom niet meer worden verkocht als ze worden geretourneerd. Onze gefermenteerde groenten zijn daarom producten in de zin van § 312g II nr. 2 BGB, d.w.z. groenten die snel kunnen bederven of waarvan de houdbaarheidsdatum snel zou worden overschreden. Om deze reden is een herroepingsrecht uitgesloten.

In het geval dat de bestelling van de klant wordt ingetrokken vóór levering van de bestelde producten, heeft SauerCrowd het recht om annuleringskosten van 7 € (zegge: vijf euro) in rekening te brengen. Deze annuleringskosten vertegenwoordigen zowel administratieve en bancaire servicekosten als reeds gemaakte verpakkingskosten.


Ons beleid voor merchandise-producten (non-food) duurt 14 dagen. Als er 14 dagen zijn verstreken sinds uw aankoop, kunnen we u helaas geen terugbetaling of omruiling aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor retournering, moet uw artikel ongebruikt zijn en zich in dezelfde staat bevinden als waarin u het heeft ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten.

Verschillende soorten goederen zijn vrijgesteld van retourzending. Bederfelijke goederen zoals voedsel, bloemen, kranten of tijdschriften kunnen niet worden geretourneerd. We accepteren ook geen producten die intieme of sanitaire goederen, gevaarlijke materialen of ontvlambare vloeistoffen of gassen zijn.

Extra niet-retourneerbare artikelen:
* Cadeaubonnen
* Downloadbare softwareproducten
* Sommige artikelen voor gezondheid en persoonlijke verzorging

Om uw retourzending te voltooien, hebben we een ontvangstbewijs of aankoopbewijs nodig.

Restitutie (indien van toepassing)
Zodra je retourzending is ontvangen en geïnspecteerd, sturen we je een e-mail om je te laten weten dat we je geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen u ook op de hoogte stellen van de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling.
Als u bent goedgekeurd, wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt binnen een bepaald aantal dagen automatisch een tegoed op uw creditcard of oorspronkelijke betaalmethode toegepast.

Te late of ontbrekende restituties (indien van toepassing)
Als u nog geen teruggave heeft ontvangen, controleert u eerst uw bankrekening opnieuw.
Neem dan contact op met uw creditcardmaatschappij, het kan even duren voordat uw terugbetaling officieel is geboekt.
Neem vervolgens contact op met uw bank. Er is vaak enige verwerkingstijd voordat een terugbetaling wordt geboekt.
Als je dit allemaal hebt gedaan en je hebt je terugbetaling nog steeds niet ontvangen, neem dan contact met ons op via info@sauercrowd.nl.

Uitverkoopartikelen (indien van toepassing)
Alleen normaal geprijsde artikelen kunnen worden terugbetaald, helaas kunnen sale-artikelen niet worden terugbetaald.

Omruilen (indien van toepassing)
We vervangen alleen artikelen als ze defect of beschadigd zijn. Als je het moet ruilen voor hetzelfde artikel, stuur ons dan een e-mail op info@sauercrowd.nl en stuur je artikel naar: Nieuwe Hemweg 4E, 1013 BG Amsterdam, Amsterdam, NH, 1013BG, Nederland.

Geschenken
Als het artikel bij aankoop als cadeau is gemarkeerd en rechtstreeks naar u is verzonden, ontvangt u een cadeaubon ter waarde van uw retourzending. Zodra het geretourneerde artikel is ontvangen, ontvangt u een cadeaubon.

Als het artikel bij aankoop niet als cadeau was gemarkeerd, of als de schenker de bestelling naar zichzelf heeft laten verzenden om later aan jou te geven, sturen we een terugbetaling naar de schenker en hij zal informatie krijgen over je retourzending.

Verzenden
Om uw product te retourneren, dient u uw product te mailen naar: Nieuwe Hemweg 4E, 1013 BG Amsterdam, Amsterdam, NH, 1013BG, Nederland.

U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw artikel. Verzendkosten worden niet gerestitueerd. Als u een terugbetaling ontvangt, worden de kosten van de retourzending van uw terugbetaling afgetrokken.

Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die het kan duren voordat uw geruilde product u bereikt, variëren.

Als u een artikel verzendt van meer dan € 75, kunt u overwegen om een traceerbare verzendservice te gebruiken of een verzendverzekering af te sluiten. We kunnen niet garanderen dat we uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.