Zoete aardappelpartjes met Golden Kraut

Minder is meer! Laten we deze Koningsdag vieren en gezond blijven en niet te vergeten de oranje kleur! Geroosterde zoete aardappelen met heerlijke kruidenpesto en portie kraut, een gezond natuurlijk probioticum, is precies wat je nodig hebt! Breng wat kleuren in je leven die je humeur zullen verbeteren en je geest, lichaam en ziel zullen voeden! Genieten! 

 

INGREDIËNTEN  

  • Zoete aardappel
  • Olijfolie  
  • Zout
  • Walnoten
  • Zwarte sesamzaadjes  
  • Verse peterselie
  • Golden kraut  
  • Peterseliepesto  

    Recept voor peterselie-pesto:

    • Verse peterselie
    • Walnoten
    • Olijfolie
    • Zout
    • Nigella zaden
    • Voedingsgist
    • Geperste citroen

     

    TIPS:

    * Voor extra smaak kun je geroosterde walnoten gebruiken en als je fan bent een teentje knoflook toevoegen  

    * Je kunt nigellazaden altijd vervangen door een snufje zwarte peper of het gewoon overslaan  

     

    STAPPEN:

    • Verwarm de oven voor (200 C) en snijd de zoete aardappelen in partjes. Leg ze op de bakplaat, besprenkel wat olijfolie, voeg wat zout toe en rooster ze ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn
    • Bereid ondertussen pesto door peterselie te mengen met walnoten, voedingsgist, zout, nigellazaden, geperste citroen en wat water. Voeg vervolgens olijfolie toe en meng weer een paar seconden.  
    • Als de zoete aardappelen klaar zijn, bedek ze dan met verse peterselie, zwarte sesamzaadjes en Golden kraut en serveer met heerlijke pesto erbij