Gerookte Tofu Bowl Met Kimchi Kraut

Laten we een beetje lente op je bord brengen! Gerookte tofu, gierst met spruitjes en heerlijke romige saus met smaakvolle Kimchi kraut en verse dille is alles wat je nu nodig hebt! Deze uitgebalanceerde kom is een perfect idee voor een lentelunch thuis! Als je het gemakkelijker wilt maken, plan dan van tevoren en bereid eerdere dingen voor zoals gierst, spruiten, geroosterde groenten of dressing en gooi dan snel ingrediënten in een kom, bedek met geweldige natuurlijke probiotica zoals Kimchi kraut en geniet ervan! 

 

INGREDIËNTEN:

  • Gierst
  • Mung taugé
  • Geroosterde knolselderij
  • Gerookte tofu
  • Dille
  • Tahini-dressing
  • Tamari
  • Kimchi kraut

Voor de dressing:

  • Tahini
  • Plant melk
  • Geperste citroen
  • Voedingsgist
  • Snufje zout / tamari / miso
  • Een beetje agavesiroop
  • Sumac
  • Nigella zaden

 

STAPPEN:

  • Verwarm de oven voor (170 C) en rooster de hele (geschilde) knolselderij. Voordat u het in de oven doet, macereert u de bol met olijfolie, zout en korianderzaad, prikt u er met een mes in en wikkelt u het bakpapier in (maak een zakje en plaats de knolselderij erin). Bak voor twee uur en draai het bakpapierzakje af en toe om.
  • Spoel je gierst (of laat hem bij voorkeur een nacht weken voor een betere spijsvertering) en kook hem dan met water en zout tot hij zacht maar niet te zacht is.
  • Maak nu uw dressing klaar door alle ingrediënten samen te mengen. Tate het en beslis dan of het meer smaak nodig heeft.
  • Snijd de tahoe in plakjes en macereer deze met tamari en bak ze aan beide kanten in de pan tot ze mooi bruin zijn.
  • Een van de knolselderij wordt geroosterd en gierst gekookt, laat het een tijdje afkoelen en dan kun je beginnen met het maken van je kom.
  • Meng voorzichtig spruiten met gierst en giet je dressing erover. Leg er tofu, stukjes knolselderij, Kimchi kraut en gehakte verse dille op en geniet ervan!

TIPS:

* Je kunt knolselderij minder dan 2 uur roosteren tot het zacht is, maar geloof me dat het een beetje lager roosteren het verschil maakt!

* Je kunt altijd spelen met de ingrediënten en wat andere kruiden toevoegen zoals gerookte paprika voor de marinate of dressing. Ik moedig je ten zeerste aan om te experimenteren met de smaken!

* Het is ook geweldig om vooraf gierst of knolselderij te koken, dus dan is het echt snel om alles samen te borduren. Je maakt nog meer dressing en bewaart het in de pot in de koelkast zodat het altijd klaar staat!

* Ik raad ook aan om je eigen spruiten te maken, hier heb ik mungbonen gekiemd! Spruiten zijn een geweldige bron van eiwitten en voedingsstoffen. Maar als je geen tijd hebt of gewoon geen zin hebt om het te doen, kun je alle spruiten gebruiken die je in de winkel vindt!