Seaweed Hummus & Double Kraut Toast
Toasts of sandwiches zijn waarschijnlijk de gemakkelijkste en meest populaire ontbijtopties. Ze worden echter heel vaak onderschat! Er zijn veel manieren om ze smaakvol, kleurrijk en opwindend te maken door een paar ingrediënten aan de basishummus toe te voegen, geroosterde groenten te gebruiken in plaats van rauw of door extra crunch en een bron van gezonde darmbacteriën toe te voegen door het te vullen met kraut of zelfs dubbele kraut!
INGREDIËNTEN:
| Voor de hummus:
|
* altijd smaak met meer tamari, zeezout, miso of citroensap
* blijf meer water / kikkererwtenvloeistof toevoegen tot een gladde consistentie
STAPPEN:
- Snijd de pompoen in kleinere stukjes en rooster in de oven met olijfolie en zout (in 200 graden Celcius)
- Meng alle ingrediënten voor hummus tot een gladde textuur, proef en smaak indien nodig. Je kunt ook een kant-en-klare hummus uit de winkel gebruiken
- Meng een handvol hazelnoten en rooster ze in de pan - je kunt ze later gebruiken als garnering bij veel van je maaltijden
- Verspreid de hummus royaal op je brood, bedek het met de geroosterde pompoen, alfalfaspruiten en wat klassieke- en Purple rainkraut. Strooi sumak en geroosterde hazelnoten erover en geniet ervan!
TIPS:
* Als je een brood over hebt van een paar dagen oud, verwarm het dan gewoon in de pan om verspilling te voorkomen
* Als je je eigen glutenvrije brood wilt maken (zoals dat op de foto), kun je een heel eenvoudig recept van @amychaplin bekijken voor het geweldige rijstbrood
* Onthoud dat als u een van de kruiden of hummusingrediënten mist, u ze kunt vervangen door een andere naar keuze