Seizoensgebonden voedende schaal voor Pasen
Vrolijk Pasen iedereen! Hier is een heel eenvoudig recept voor een heerlijke kom vol voedingsstoffen, kleuren en lentevibe! Probeer zoveel mogelijk seizoensvoeding te eten en vergeet uw dagelijkse dosis gezonde probiotica zoals onze kraut niet!
INGREDIËNTEN:
|
STAPPEN:
- Spoel je gierst (of laat hem bij voorkeur een nacht weken voor een betere spijsvertering) en kook hem dan met water en zout tot hij zacht maar niet te zacht is.
- Voor het perfecte ei kook je het in al kokend water gedurende 7/8 min (afhankelijk van de maat) en spoel je het snel af met koud water
- Bereid de rest van de ingrediënten voor. Spoel en droog je groenten en tomaat, snijd alles zoals je wilt, hak verse dille zwarte olijven.
- Presenteer je gerecht met gierst en spruitjes, voeg dan je groenten en zowel klassieke als gouden kraut toe en bedek het met pompoenpitten. Halveer je ei, breng op smaak met wat zout, nigellazaadjes en sumak en geniet!
TIPS:
* Ik gebruik nigellazaden een sumak in de meeste van mijn gerechten, maar voel vrij om zwarte pepers te gebruiken en te gaan voor je favoriete kruiden
* Je kunt je kommen besprenkelen met geperste pompoenpitten om het nog lekkerder te maken!
* Ik raad aan om je eigen spruiten te maken! Mungbonen zijn heel gemakkelijk, lekker en boordevol voedingsstoffen. Als je echter geen tijd hebt of gewoon geen zin hebt om het te doen, kun je alle spruiten gebruiken die je in de winkel vindt!