Gierstpap met Klassieke Kraut
Pap betekent niet alleen haver en het is niet hetzelfde als zoet! Romige hartige kommen in papstijl zijn geweldige ideeën voor ontbijt, lunch of diner die aan ieders smaak zullen voldoen! En je kunt ze bedekken met natuurlijke probiotische bronnen zoals zuurkool! Afhankelijk van de granen en smaakvariatie zou ik een andere kraut kiezen, voor deze gierst is het klassieke kraut die rockt!
INGREDIËNTEN:
|
STAPPEN:
- Kook gierst met het zeewier tot het zacht is. Als het klaar is, hak het zeewier en roer het door de gierst met wat sesamzaadjes en een beetje witte miso
- Snijd de champignons en courgette in kleinere stukjes en fruit ze op sesamolie en voeg aan het eind een beetje sumak, nigellazaadjes en geperst citroensap toe
- Doe wat kikkererwten in de pot met een beetje water / kikkererwtenvloeistof, amandelmeel, voedingsgist en een beetje tamari en rijstazijn. Zet alles op laag vuur tot de romige saustextuur ontstaat
- Leg je gierstbasis in de kom, voeg wat romige amandelkikkererwten, gebakken champignons en courgette toe en bedek met de klassieke kraut. Bestrooi met geroosterde hazelnoten en sumak en geniet ervan!
TIPS:
* De afmetingen zijn afhankelijk van uw portiegrootte, dus u kunt zoveel bereiden als u wilt, u kunt het altijd in de koelkast bewaren en de volgende dag genieten
* Je kunt sumak- of nigellazaden altijd omwisselen voor andere kruiden naar keuze. Komijn of korianderzaadjes passen ook heel goed bij dit gerecht.