Kimchi Party Canapes

Snacks hoeven niet saai of ongezond te zijn! Deze kimchi kraut canapés zijn een geweldige inspiratie voor een feestsnack of voorgerecht als je vrienden of familie hebt! Er is een geweldige balans tussen intense kimchi-smaak, knapperigheid van rode biet en pompoenzoetheid die dit eenvoudige gerecht spannend maken. Bovendien zal niemand twijfelen om het te proberen, kijkend naar de kleuren! 

 INGREDIËNTEN:
  • Gouden biet
  • portabella paddestoel
  • Hokkaido pompoen
  • Voedingsgist
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Geroosterde pompoenpitten
  • sesamolie
  • Olijfolie
  • Witte miso
  • Tahini
  • Sinaasappel
  • Zout
  • Kimchi kraut

STAPPEN:

  • Rooster de pompoen (in de helft of in vieren gesneden) in de oven met wat olijfolie en zout tot ze zacht zijn
  • Bak de portobello-paddenstoel van beide kanten met sesamolie tot hij mooi bruin wordt  
  • Zodra de pompoen klaar en afgekoeld is, meng je het met wat tahini, sinaasappelsap, witte miso en een beetje kimchi-sap tot een gladde pasta  
  • Snijd je gouden rode biet (deze is geweldig om rauw te worden gegeten) en bedek het met een lepel pompoendip, kimchi kraut en strooi geroosterde pompoen en sesamzaadjes. Doe hetzelfde met de portobello-paddenstoelen en geniet ervan!  

TIPS:

* De afmetingen zijn afhankelijk van uw smaak, dus probeer tijdens het mengen de smaak aan te passen.  

* Portobello-paddenstoel kan worden gebruikt in plaats van rode biet, maar je kunt de rode biet ook in de paddenstoel plaatsen zoals op de foto.