Golden Kraut Spring Bowl

Bij de lente draait alles om levendige kleuren, nietwaar? Zo is onze regenboogsalade met gouden kurkuma kraut als koningin! Vol verse en seizoensgebonden producten zal het je lichaam voeden en je darmbacteriën ondersteunen tijdens deze overgangstijd tussen winter en lente. Het is een perfecte keuze voor zowel lunch als diner, evenals een mooi en lekker gedeeld gerecht dat je kunt serveren als je vrienden hebt!
 

 INGREDIËNTEN:

  • Sla
  • oesterpaddestoelen
  • Gouden en roze bieten
  • Verse peterselie en dille
  • Alfalfa Sprouts
  • Zwarte olijven
  • Geroosterde pompoenpitten
  • Geroosterd sesamzaad
  • sesamolie
  • Nigella zaden
  • Pompoenpitten dressing

Voor de dressing:

  • Pompoenzaadolie
  • Pompoenpittenboter
  • Koud water
  • Geperst citroensap
  • Tamari / sojasaus
  • Voedingsgist
  • Nigella zaden
  • Snufje zout
      STAPPEN:
    • Snijd de bieten in vieren en rooster ze met olijfolie en zeezout in 200 graden Celsius - ongeveer 35 minuten totdat ze zacht genoeg worden om er een vork in te doen.
    • Fruit de oesterzwammen op de sesamolie met wat nigellazaadjes tot een mooie bruine kleur.
    • Maak de dressing door met de vork in een glas of een klein bakje alle ingrediënten te mengen totdat je de gladde en vrij vloeibare textuur bereikt
    • Bereid sla, hak wat olijven, dille en peterselie fijn.
    • Zodra de bieten klaar en afgekoeld zijn, doe je de sla in een kom en bedek je deze met peterselie, stukjes biet, oesterzwammen, zwarte olijven, alfalfaspruiten en gouden kraut. Bestrooi tot slot je salade met geroosterde sesam en pompoenpitten, versier met dille en besprenkel wat van deze heerlijke dressing.
    TIPS:
    * Voel je vrij om ingrediënten toe te voegen als je iets mist. Rode biet kan worden vervangen door zoete aardappel of een gewone rode biet en sla met andere groenten.