Aziatische Gebakken Rijst Met Kimchi Kraut

Gebakken rijst in Aziatische stijl is een snel idee voor lunch of diner! Je kunt hier zo creatief zijn, spelen met kruiden en groenten, maar het belangrijkste is om de smaak in balans te houden! Probeer er bovenop iets extra's toe te voegen, zoals onze Kimchi kraut die niet alleen de smaak verbetert en de rondheid geeft, maar ook een eenvoudig gerecht onderscheidend maakt! 

INGREDIËNTEN:
  • Rijst
  • Wortels
  • Venkel
  • sesamolie
  • Tamari / sojasaus
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Korianderzaad (gemalen)
  • Gember poeder
  • Citroengras
  • Sumac
  • Maldon zout
  • Agavesiroop
  • Kimchi-kraut
  • Geperste citroen

 

STAPPEN:

  • Spoel je rijst af (laat hem bij voorkeur zelfs een nacht weken voor een betere spijsvertering) en kook hem met wat zout tot hij zacht maar niet papperig is.
  • Schil de wortels en snijd ze in luciferhoutjes (julienne gesneden). Snijd vervolgens je venkel doormidden en snijd hem in plakjes. 
  • Verwarm de pan voor met wat sesamolie en voeg als het warm is de wortels en venkel toe en roerbak. Voeg na korte tijd sumak toe, voeg kruiden en zwarte sesamzaadjes toe en roer het samen met een uplifting beweging - zodat de energie omhoog gaat en je lichtheid toevoegt aan je gerecht.
  • Zodra de groenten zijn geblancheerd (zorg ervoor dat ze niet te zacht zijn) voeg je eerder gekookte rijst, tamari, een beetje agavesiroop en geperste citroen toe en roer het
  • Proef en breng op smaak indien nodig
  • Presenteer je maaltijd en bedek het met Kimchi-kraut en giet wat vloeistof over je rijst. Strooi er wat zwarte sesam en pompoenpitten over en geniet van uw maaltijd!

TIPS:

* Je kunt gemakkelijk wat kruiden vervangen of wat chili toevoegen als je van heet houdt. Onthoud dat het gewoon en inspiratie is, dus wees creatief! De afmetingen en het gedeelte moeten ook worden aangepast aan persoonlijke behoeften :)