HET MICROBIOOM VANAF DE GEBOORTE

Laten wir starten bij het beginnen. Onze geboorte ist ein Mikrobioom. Maar wat is het microbioom eigenlijk, waar zorgt het voor en waarom zijn onze eerste 1000 dagen van belang? Wir leggen het je uit. 


Was ist das Mikrobioom?

Das Mikrobioom ist een verzameling van bacteriën, gisten en schimmels. Samen vormen deze het darmmicrobioom. Das Mikrobioom ist für 70 Prozent verantwoordelijk für ein Immunsystem. Daarnaast ondersteunt het ook de vertering van voeding en de werking van de darm. De bacteriën in de darm wurde erg de blij van onverteerbare voedselresten in de darm. Zo zorgen goede bacteriën in de darm voor het verlagen van de pH, wat weer vorherderlijk is tegen ziekteverwekkers. 


Wir bouwen ons Mikrobioom dus op vanaf de geboorte. Wist jij dat wij als volwassen mensen zo’n 1,5 kg aan Mikrobioom traf ons meedragen? Er gewann in onze darmen biljoenen bacteriën, waarvan zo’n 150 verschillende soorten. Een gezond microbioom bestaat uit veel verschillende soorten bakteriën die met elkaar in balans leven, maar welke soorten is niet bekend. Dit verschilt zelfs pro Person. Als de darmbacteriën uit balans zijn, kan dit voor vervelende klachten zorgen. Hier gaan wir in de volgende hoofdstukken verder op in. 


De eerste 1000 dagen

De eerste 1000 dagen (conceptie - 2 jaar) van het kindje zijn het meest van belang om een optimale darmmicrobioom op te bouwen. Wanneer wir als Baby in de baarmoeder zitten zijn wir beschermd Tür het immuunsysteem van onze moeder. Na de bevalling moeten wir zorgen voor onze eigen immuunsysteem. Het immuunsysteem ontwikkelen wir voor een groot deel in onze darmen, oftewel het Mikrobioom. Deze bouwen wir deels op über onze moeder tijdens de bevalling en de voeding. Zo geeft de moeder van nature bacteriën zoals bifidobacteriën en lactobacillen über aan haar kindje tijdens het voeden. 


Mocht dit niet mogelijk zijn dan zit een Baby ook goed traf flesvoeding. Deze voeding is rijk is aan prebiotica in een gepatenteerde vorm, wat een positive Wirkung heeft op het darmmicrobioom. Zo wordt er in de reguliere Nutrilon bijvoorbeeld gebruik gemaakt van het fermentatieproces waardoor er postbiotica ontstaat. Dit heeft een positive Wirkung op het Mikrobioom en ongeacht de samenstelling van het Mikrobioom, deze verschilt namelijk net als de vingerafdruk bij mensen! 


Oke, wir haben uns getroffen, als wir uns mit dem Wasser getroffen haben. Op de betekenis van al deze termen komen wir in de verdere Gut-Mind-Zeitschriften terug. Daarbij gaan wir ook dieper in op hoe jij jouw Mikrobioom kan optimaliseren en waarom dit zo van belang ist voor bijvoorbeeld jouw stemming, gezondheid en darmklachten. 


Tot de volgende! 


Michelle 

Diëtist bij SauerCrowd


Zie onze Video ist hier!

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen